2016 is het jaar van de Peulvrucht!

IYoP2016-colour-en

De FAO heeft 2016 uitgeroepen tot het jaar van de Peulvrucht. The year of Pulses.

Waarom?

Dat is natuurlijk fantastisch! En het verklaart natuurlijk al die bonen boeken. Ik kwam alleen op Pulses omdat ik gewoon wat gemakkelijker wilde koken zonder vlees en wat nieuwe inspiratie zocht. Mijn zoontje is dol op linzen dus daar wil ik wat mee. Bovendien begint het weer tijd te worden om na te denken over wat ik mijn moestuintje zal zaaien en de boon gaat daar een grote rol in spelen. Het bonenjaar in de schoot geworpen!

Het boek van Joke Boon is het eerste boek dat mijn aandacht trok in de boekenwinkel, gevolgd door het boek van Herman de Blijker.

Joke Boon

Herman over Bonen

Herman over Bonen

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk ben ik bij Jenny Chandler blijven hangen. Niets ten nadele van de andere boeken want deze zijn ook zeer de moeite waard.

Het boek van Jenny sloot in haar aanpak het meeste aan bij mijn behoefte. Een introductie in de bonen wereld en een grote variatie aan recepten. Het boek van Jenny bevat ook een hoofdstuk over babyvoeding. Het is een heel grondig boek en je vindt er echt alles in wat je over peulvruchten zou willen weten. Een aanrader!

Jenny Chandlert boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *