Sequencing; je carriere tijdelijk “on hold” om je vak als moeder fulltime uit te oefenen

Sequencing was 20 jaar geleden een verfrissende kijk op het combineren van werken en moederschap. Arlene Rossen Cardozo schreef een boek over sequencing. Nu 20 jaar later blikt ze terug. En zij niet alleen. Er zijn meerdere boeken geschreven die dit altijd boeiende onderwerp belichten.  De voordelen, de nadelen.

Een keuze maken beteken altijd iets anders niet kiezen. Een keuze die iemand zelf maakt maar het zou toch wel heel wat waard zijn als er meer maatschappelijke waardering zou zijn voor die vrouwen die hun kinderen zelf opvoeden en het als een vak zien.

In dit artikel wordt het onderwerp sequencing besproken. De onderstaande conclusie is  een trieste realiteit!

“If you stay home, there is no benefit,” agrees Neil Gilbert, a professor of social welfare at University of California-Berkeley. “The economic value of day care is only recognized if you have someone else doing it.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *