Babygebaren een waardevolle vaardigheid

1001004006414130-1Babygebaren. Inmiddels  is het al weer bijna 5 jaar geleden toen ik op zoek was naar een boekje over dit onderwerp. Mijn zoon was net geboren en in een boekje las ik over de “terrible two’s” en hoe gefrustreerd jonge kinderen kunnen zijn als ze zich niet verstaanbaar kunnen maken.
Ik stelde me voor hoe ontzettend moeilijk het moet zijn als je iets wel begrijpt maar je dat niet kunt overbrengen aan een ander. Ik wilde mijzelf en mijn kind dit niet aandoen. Wij moesten er voor zorgen dat we elkaar konden begrijpen. Omdat het fysiek vaak nog niet mogelijk is voor kinderen van een aantal maanden om te praten was gebarentaal de oplossing. Wij hebben er ontzettend veel plezier van gehad.  Je leert nog beter naar je kind te kijken.  Het wordt aangeraden om  te beginnen met gebaren van voorwerpen, situaties die je kind echt interesseren. Bij onze zoon was dit een lamp. Lamp aan en uit.  En al snel volgde er vele woordjes. Ja, nee, eten, drinken, slapen, moe, blij..

Lissa Zeviar is de auteur van het boek dat wij destijds met veel plezier hebben gebruikt. Zij is zelf kind van twee dove ouders en weet als geen ander hoe belangrijk het is om met elkaar te kunnen communiceren. Zij is van Canadese afkomst en heeft hier in Nederland www.babygebaren.nl opgericht.

Veel plezier met het je eigen maken van babygebaren en geniet er van dat je elkaar kunt begrijpen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *