Op zoek naar een nieuw kinderboek?

Het was weer eens tijd om wat nieuwe voorleesboeken uit te zoeken. Een van de leuke onderdelen die bij het vak moederschap komt kijken.  Omdat onze smaak vaak wat afwijkt van de boeken die in de top 10 staan bij de reguliere boekenwinkels is het altijd even zoeken.  En zo af en toe stuit je op een website waar je precies vindt wat je zocht.

Kinderboekenpraatjes is een site die net even andere boeken weet te selecteren.  Uitstekende boekbesprekingen.  De site wordt bijgehouden door Susanne Venings.  Ze schrijft het volgende over haar site:

foto susan siteDe website Kinderboekenpraatjes wordt gevuld door mij, Susan Venings. Ik ben orthopedagoog en ik heb gewerkt met kinderen van alle leeftijden. Als ik niet met mijn neus in een kinderboek zit dan lees ik een studieboek. Langzaam maar zeker ben ik op weg naar mijn bachelordiploma cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Ik schrijf graag en maak al lange tijd kinderboekenpraatjes voor diverse lezers. De kinderboekenpraatjes staan vanaf 1 september 2010 op deze site.
Ik lees kinder- en jeugdboeken voor alle leeftijden en over alle onderwerpen. Ook ben ik dol op oude kinderboeken en ik neus graag rond op boekenmarkten en in antiquariaten. Als ik op vakantie ga ben ik het liefst in Engeland en pluis daar dan de boekhandels uit.
Wil je meer over mij weten lees dan het interview ´Kinderboekenpraatjes vier jaar online´ op boekenbijlage.nl
De inhoud van kinderboekenpraatjes wordt gearchiveerd door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Ik ben een enorme fan! Dank je wel Susanne Venings.

Susan dank je wel voor je uitpluis werk! Ik ben altijd op zoek naar leuke (voor)leesboeken en heb hier een ware schat aan boekentips gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *