The Price Of Motherhood door Ann Crittenden

The-Price-of-Motherhood‘Wat we nodig hebben, is de algemene erkenning – op de werkvloer, binnen het gezin, door de wetgever, en in sociaal beleid – dat √≠emand het broodnodige werk op zich moet nemen van het opvoeden van kinderen en de zorg voor het gezin, en dat dit onmisbare werk niet mag worden gestraft met maatschappelijke marginalisatie, verlies van status en een verhoog risico op een armoedig bestaan. ‘

Ann Crittenden, The Price of Motherhood

Dat vrouwen financieel economisch gestraft worden voor het werk dat ze verzetten binnenshuis komt mooi tot uitdrukking in onderstaande quote:

“If you stay home, there is no benefit,” agrees Neil Gilbert, a professor of social welfare at University of California-Berkeley. “The economic value of day care is only recognized if you have someone else doing it.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *