Tandpasta, shampoo en wasmiddel

Na gelezen te hebben wat er zoal in tandpasta zit, shampoo enzo voort, ben ik begonnen om producten te zoeken die dan wel goed zijn. Kankerverwekkende en hormoon verstorende stoffen wil ik liever vermijden en bijproducten van de petrochemie dat smeer ik liever niet op mijn huid, zeker niet op dat van mijn kind. En  al helemaal niet in mijn mond. Omdat ik niet zo heel erg bedreven ben in alles zelf uitpluizen maak ik dankbaar gebruik van wat ik op internet vind. Wat toch ook weer een soort uitpluizen is want wat is er veel te vinden. En wat is waar?  De website van Heleen Quantrill brengt mij altijd op het spoor waar ik dan de goede producten kan kopen. Een hele goede tip van Heleen vind ik dat je eerst die producten moet aanpakken die je dagelijks gebruikt, daar win je het meest mee.  Dus bij ons nu eerst de tandpasta.  Ik heb de Elmex voor kinderen gecontroleerd en daar zit iig geen titanium dioxide in. Titanium dioxide zou mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. Maar in de aquafresh, colgate en prodent ben ik het wel tegengekomen op het etiket. Dus wat ik nog had staan van deze producten heb ik weggegooid.

Tandpasta

Wat ik heb besteld is een tandpasta van Cattier, zonder fluoride. Want ook dit merk verkoopt een tandpasta met fluoride. Ook heb ik een oliemengsel besteld waarmee je kunt oil-pulling. Een soort slow-mondwater. Ik heb er verschillende dingen over gelezen en ga ik gewoon proberen. Wittere tanden wil ik sowieso en de andere mogelijke health benefits zijn mooi meegenomen als ze zich manifesteren. Omdat het een heel verhaal is, over wat het oil pulling nu is, verwijs ik je even naar de site die ik heb gelezen. Heel kort: het is bedoeld om bacteriën in je mond te doden die je tanden ongezond maken maar ook de rest van je lichaam.

-crunchy Moose, Wellness Mama, Heleen,  Fashionista

Wasmiddel

Dat er in wasmiddel allemaal stoffen zitten die slecht voor je lichaam zijn maar goed tegen vlekken wist ik wel. Ik wist alleen niet dat er behoorlijk veel van die rotzooi via je huid je lichaam ook echt binnen kan dringen. Ik dacht altijd, ik eet geen wasmiddel dus als de vlekken er maar uit gaan. Overigens wist ik wel dat het voor heel jonge kinderen niet goed om kleding in regulier wasmiddel te wassen. Dat het dan zo lang duurt eer je bedenkt om ook voor jezelf geen al te krachtig wasmiddel te gebruiken.

Vandaag wordt Ecover wasmiddel bezorgd. Ik ben benieuwd. Of groen ook echt goed schoonmaakt. Ik heb er een natuurlijk bleekproduct bij gekocht. Voor de zekerheid. De recensies waren goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *